Zit u met dit soort tuinvragen?

  • Wat moet ik met dit stukje tuin, ik ben er niet tevreden over?
  • Hier mis ik kleur, wat zou hierbij kunnen?
  • Kan ik deze planten snoeien, ze worden zo groot. Wanneer kan dat en hoe?
  • De indeling voldoet niet, ik wil in deze hoek een zitje. Wat is de beste plaats voor een gazon?
  • Ik wil iets afschermen, welke boom kan ik kiezen voor dit doel?
  • Wat kan ik in dit schaduwhoekje planten, welke planten en hoeveel stuks?
  • Waar koop ik kwalitatief goede planten?
  • Dit gedeelte van de tuin moet gerenoveerd worden, wat zal ik bewaren, wat kan weg?
  • Ons huis is klaar, nu de tuin nog, hoe ga ik dit aanpakken?

Even voorstellen

Mijn naam is Lea Seuntjens. Ik heb in 40 jaar aardig wat ervaring opgedaan in mijn "groen-leven" als hovenier en tuinontwerper. Het doorgeven en delen van die vakkennis is mijn passie. Ik heb een heerlijk vak. Samen met u zoeken naar de beste oplossing voor tuinproblemen of een hele nieuwe tuin ontwerpen. Het boeit me vooral om met slimme ideeën en verrassende plantcombinaties uw tuin, een tuinhoekje, terras of balkon om te vormen tot een plek waar u echt kunt genieten. Uw wensen op dit gebied kan ik bijna direct vertalen in een idee dat zal aanspreken.

Rijke ervaring

Op tuingebied kunt u mij alles vragen. Ik kan op bijna al uw vragen een praktisch antwoord geven: over bestrating ,afrastering, snoeien, standplaats, bloeiseizoen, groenblijvers, plantcombinaties en wat al niet meer. De kennis heb ik opgedaan als hovenier, door het bezoeken van tuinen en contacten met kwekers in binnen en buitenland. 

Een leuke tuin al na één gesprek

Al na één keukentafel gesprek bij u thuis kunt u vooruit met een leuk idee om uw tuin boeiender te maken. Hoe? U vertelt mij waar u tegenaan loopt, wat u wel of niet wilt en ik kan u direct ideeën aan de hand doen om- de- tuinsituatie te verbeteren, natuurlijk binnen de mogelijkheden van uw tuin en uw budget.

Met dit advies bent u in staat om, op de manier zoals u het wilt, de zaken aan te pakken.

U kunt zelf aan de slag, meteen morgen al, of u maakt er een meerjarenplan van. Als u denkt dat u hulp nodig heeft om de klus te klaren, dan kan ik u verwijzen naar betrouwbare groenpartners.

Keuze uit adviezen

1. Keukentafel advies

Hierbij bekijken we samen uw tuin en luister ik naar uw wensen. Die vertaal ik ter plekke naar mogelijkheden, mooie combinaties,met hergebruik van de planten die u al heeft en suggesties voor andere planten. Ook geef ik aan wat u beter kunt snoeien, opruimen of bewaren. Dit schrijf ik bij u thuis voor u op.

2. Deelplanadvies

Bij dit advies kan de aanpak wat meer om het lijf hebben. Delen van uw tuin zouden een grondige verandering moeten ondergaan om het in overeenstemming te brengen met uw wensen. In zo’n geval maak ik thuis een ontwerp voor die aangewezen gedeeltes en lever ik dit af met een beplantingsadvies.

3. Volledig inrichtingsadvies

Vaak gaat het hierbij over nieuwbouwwoningen of volledige verandering van de gehele tuin bij bestaande woningen. Ik maak een ontwerp, een bestratings- en/of beplantingsplan zodat u een kant en klaar werkplan heeft. Lees hier meer...

U beslist zelf wie de tuinaanpassing of inrichting gaat uitvoeren. Desgewenst kan ik u helpen met mijn contacten in de hoveniers-/ tuiniers wereld.
N.b. Als u dat wilt kan ik u ook helpen planten uit te zoeken bij een door u gekozen leverancier.

Kosten

Natuurlijk wilt u op voorhand weten wat mijn ideeën en adviezen u kosten.

Keukentafeladvies

Een keukentafeladvies, waarbij ik naar u thuis kom, kost u netto € 48 per uur, te rekenen vanaf het moment dat ik bij u binnenstap. U rekent contant af en krijgt achteraf een factuur voor uw administratie .Of u maakt het bedrag over na ontvangst van de factuur.

Deelplanadvies

Bij een deelplanadvies moet ik er ook thuis aan werken. Dan hangt het ervan af of het een eenvoudige klus is of wat ingewikkelder. Ik schat op basis van ervaring het aantal uren in dat ik eraan moet werken in en baseer daarop mijn prijs. In de meeste gevallen kan ik u die meteen meedelen.

Volledig inrichtingsontwerp

Bij een volledig tuinontwerp maak ik na een intensieve verkenning van uw wensen en de grootte van uw tuin een inschatting van het werk en op basis daarvan deel ik u mijn prijs mee.

Bij een deelplanadvies en een volledig inrichtingsontwerp ontvangt u de factuur achteraf als ik de definitieve tekening kom afleveren.

Reiskosten

Zolang uw woning binnen 7 km. ligt van waar ik woon, reken ik geen reiskosten. Daarbuiten wordt de reistijd te lang en vraag ik € 0,50 per km. Daarbij is de routeplanner van de ANWB de leidraad.

Voorbeeld; u woont op 24 km van mijn woonadres in Veldhoven. Ik kom bij u voor een keukentafeladvies. Daarvoor rijd ik 48 km. Daarvan zijn de eerste 14 km voor mijn rekening. Het kost u aan reiskosten 34 x € 0,50 = € 17

Tuinadvies in centrum van:  Afstand*  Indicatie reiskosten
- Eindhoven  < 7km  Geen reiskosten
- Waalre  < 7km  Geen reiskosten
- Valkenswaard  9km  EUR 2,-
- Eersel  14km  EUR 7,-
- Geldrop  15km  EUR 8,-
- Best  15km  EUR 8,-
- Leende  16km  EUR 9,-
- Oirschot  18km  EUR 11,-
- Huygevoort  19km  EUR 12,-
- Helmond  22km  EUR 15,-
- Lierop  24km  EUR 17,-
- Aarle-Rixtel  25km  EUR 18,-
- Sint-Oedenrode  25km  EUR 18,-
- Reusel  26km  EUR 19,-
- Beek en Donk  31km  EUR 24,-
- Schijndel  32km  EUR 25,-
- Gemert  36km  EUR 29,-

* Afstand enkele reis

Even voorstellen:

Mijn naam is Lea Seuntjens. Ik heb in 40 jaar veel ervaring opgedaan in mijn 'groen-leven' als hovenier en tuinontwerper. Het doorgeven en delen van die vakkennis is mijn passie. Ik heb dan ook een heerlijk vak! Samen met u ga ik op zoek naar de beste oplossing voor uw tuin.

Neem contact op

Lepelkesweg 20

5503 EW Veldhoven

06 10912511

info@leaseuntjens.nl