Wilt u een tuinontwerp dat bij u past, bij uw wensen, bij uw huis dan kan ik u ook hierbij helpen. Keuzes te over, de kunst is om datgene wat u wilt te vertalen naar uw concrete situatie.

De ruimte bepaalt voornamelijk of al uw wensen te verwezenlijken zijn. Maar ook de ligging  van het huis en het perceel. Met de gegevens die er liggen is het aan mij om een in alle opzichten kloppende tuin te maken. Maar vooral een tuin die van u is. Waarin het fijn thuiskomen en verblijven is.

Na een eerste gesprek bij u thuis, waarbij u uw wensen op tafel  legt en we de situatie bekijken, de tuin inmeten indien dat nodig is en alles noteren wat belangrijk is, maak ik een schetsontwerp. Dit leg ik  met verantwoording van de keuzes, waarom dit zo, waarom het gazon in die hoek, aan u voor.

Als dit naar uw zin is of met de nodige aanpassingen in gedachten,  praten we dan over de bestrating en beplanting. De keuze van de bestrating bepaalt  voor een groot gedeelte de sfeer in de tuin. Oude gebakken klinkers met grind geven een andere sfeer dan 60x60cm betontegels. Er is erg veel te kiezen, afhankelijk van uw voorkeur en budget en passend in het ontwerp kan ik u de beste oplossing  aandragen.

Als ik een tuinontwerp maak  dan heb ik  als ontwerper al enigszins in mijn hoofd waar welke planten komen. Hier komt een mooie solitair heester, daar een smal opgaande boom. Dan nog is er veel  mogelijk. Ik zal al enigszins aangeven welke planten ik in gedachten had. Maar misschien heeft u zelf voorkeursplanten, of een kleurenschema, in uw hoofd. Ik zal mijn best doen om als het verantwoord is, uw voorkeur in te passen. Als u het helemaal aan mij overlaat dan is dat ook prima.

Het beplantingsschema kom ik  toelichten met afbeeldingen en in een ruimtelijke schets zodat u een idee krijgt hoe het er uit gaat zien.
Mocht dit naar uw zin zijn dan zet ik alles definitief op schaal, op papier. Handgetekend.

Het totale plan bestaat uit een ontwerptekening , een beplantingsplan en een plantlijst  met kopieën van de tekeningen  voor de uitvoerder van het plan,. Dat kunt u zelf zijn als u met dit plan bij de hand het zelf denkt te kunnen maken ,of een stratenmaker en/of hovenier.

‘’Ik heb geen standaard  stijl, elke tuin is anders. Uw tuin moet bij u in uw situatie passen. Ik maak, indien gewenst en passend, met veel plezier een moderne strakke tuin, een ‘cottage garden’, een bostuin, rotstuin of heidetuin, een verzamelaarstuin, en zelfs een botanische tuin met bepaalde plantengeslachten. Als u  er maar blij van wordt “.

Even voorstellen:

Mijn naam is Lea Seuntjens. Ik heb in 40 jaar veel ervaring opgedaan in mijn 'groen-leven' als hovenier en tuinontwerper. Het doorgeven en delen van die vakkennis is mijn passie. Ik heb dan ook een heerlijk vak! Samen met u ga ik op zoek naar de beste oplossing voor uw tuin.

Neem contact op

Lepelkesweg 20

5503 EW Veldhoven

06 10912511

info@leaseuntjens.nl